Het hotel is open

Het hotel is open Het is 4 augustus en het is gelukt. Het Hilton Garden Inn Brussels Louise is open en heeft haar eerste gasten ontvangen. Een week voor de geplande opening kwamen de Hilton-mensen voor de finale inspectie. Pas na een definitief akkoord van hen, mogen de deuren open.  En het harde werken werd beloond. Met een opleveringslijst van slechts 16 kleine verbeterpunten, mocht het hotel haar deuren openen.

<!–more–>

Uitstel terecht? In april hebben we, de eigenaar, Centriq hotel management en Hilton, besloten om de opening uit te stellen van 1 juni tot 4 augustus. En hoewel de beslissing op financiële gronden is genomen, heeft het ook de druk van een te vroege opening van de ketel gehaald. Druk voor de werklui, die tot het laatste moment niets van het uitstel wisten. Echter op 1 juni stond er nog een “to do – list” van vele pagina’s open en eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik best wel opgelucht was dat de opening 2 maanden later zou plaats vinden.

Of het uitstel financieel gezien ook de juiste beslissing was, zullen we nooit met 100% zekerheid kunnen zeggen. Wel weten we dat de vreselijke aanslag in Nice van 14 juli opnieuw een negatieve impact op het West-Europese  toerisme heeft gehad.

Reputatieschade? Wanneer we het hotel toch op 1 juni hadden geopend, had dit zeker tot veel klachten geleid. Uiteraard leidt dit dan weer tot negatieve reviews op de diverse review- en boeking sites, met als gevolg dat je meteen al met 1-0 achter staat. De opgelopen reputatieschade zal dan zeker impact hebben op zowel het aantal boekingen als de kamerprijs die je voor dit nieuwe product kunt vragen. Want hoe belangrijk goede reviews zijn, hoef ik echt aan niemand in onze branche meer uit te leggen, toch?

Foto’s Naast reviews moeten we ook het belang van goede foto’s niet onderschatten. Vandaar dat we in de eerste week van de opening meteen aan de slag zijn gegaan om samen met een professionele fotograaf de  foto’s voor brochures en websites van het nieuwe hotel te maken. Met name voor gasten die boeken via de diverse websites zijn naast de reviews, de foto’s het allerbelangrijkste. Belangrijker dan de teksten, waar zoveel aandacht, in diverse talen aan wordt gegeven.

Dus toch maar een klein advies; dames en heren hoteliers, blijf op alle reviews reageren en zorg ervoor dat je regelmatig, op alle distributiewebsites je foto’s vernieuwt. Maar dat wist u wel, toch?

 

Renée Cohen heeft een eigen Strategisch Hotel Adviesbureau (SHARC) voor commerciële projecten, interim management en functionele coaching. Voor meer informatie www.sharc.nu, volg het LinkedIn of Facebook profiel van SHARC.

 

 

Footer background
Facebook
Linkedin
STRATEGISCH HOTEL ADVISEUR RENÉE COHEN